Något som finns i våra kroppar, det är kollagen. Om du ställt frågan vad är kollagen? så ska vi försöka svara på det. Som sagt så är det ett ämne som finns i kroppen. Men ju äldre man blir, desto mindre av det har man. Det är en form av protein kan man säga, som kroppen har stort behov av. Eftersom att detta ämne minskar med åren, så kan det vara bra att äta det som tillskott. Sedan så finns det även kollagen som ingrediens i många skönhetsprodukter.

Kollagen finns även naturligt i vissa livsmedel. Det går att koka en benbuljong för att på så vis få en naturlig kollagendryck. Dock kan det kanske vara lite enklare att ta det i form av tillskott.

Använd kollagen-tillskott

Kollagen är ett ämne som bidrar till bildandet av ben, brosk och hud. Dock så minskar dess nivåer med tiden, ju äldre man blir. Det kan då ge knakande leder, eller problem med benen. Grejen är ju att våra kroppar, vår hud, våra ben, de har behov av kollagen. Detta ämne bidrar bland annat till att bildamuskler, bränna fett samt att det minskar ärrbildningar.

Kollagen är även för att vår hud ska hålla sig smidig och elastisk. Om du känner att du börjat få slappare hud, knakande leder med mera, så kan det vara bra att satsa på tillskott. Du kan hitta det hos CellOptimum. De har ett brett utbud av kollagen-tillskott samt att de även har en massa andra bra tillskott för hår, naglar och hud.