Vi bygger webbplatser

Ingress
På Storleden bygger vi webbplatser som är något extra. Kanske behöver du en plattform som kan publicera till flera webbplatser eller få din webbplats att arbeta tillsammans med andra system?
Bild

För webbplatser är Storleden specialiserad på tyngre publicering i open source. Våra plattformar har välutvecklade API:er som arbetar med att synkronisera eller automatuppdatera mellan systemets olika delar eller rentav olika system. Vi kan arbeta både med centraliserade eller decentraliserade modeller.

Mycket har hänt sedan den klassiska hemsidan var ett digitalt visitkort med kontaktuppgifter. Men för många beställare är det fortfarande ett huvudsakligt behov att bara få ut sina kontaktuppgifter. I stil med en vanlig webbyrå kan Storleden ordna enkla och mer klassiska hemsidor till beställare som väderar stabilitet och långsiktighet.

Vad är CMS och vad använder Storleden?

CMS betyder Custom managment system, innehållshanteringssystem, och är ett informationssystem för att hantera och publicera olika typer av informationsinnehåll för webben. Begreppet används ofta synonymt med Webbpubliceringssystem (Web Content Management System), och är ett system som du använder för att bygga hemsidor, kopplingar eller andra IT-tekniska lösningar. Det finns en hel del olika system där ett av de vanligaste i Sverige är Wordpress. 

På Storleden arbetar vi huvudsakligen med Drupal som CMS som är ett av världens största, men även i andra ramverk såsom Django. Inom högteknologisk IT utveckling är vi ett av de ledande företagen som också använder och utvecklar CMS:et Drupal 8. Det kan ses på arbetet vi gjort när det kommer till Visit Linköping och Dagensnäringsliv. Där har Storleden varit med och forskat fram lösningar såsom REST API, synkronisering mellan system, decentraliserad centraliserad lösning till plattformar med mera.

Läs mer om vilka språk Storleden arbetar i.