Vi kan film

Ingress
Från koncept till färdig produkt. Film hos Storleden är enkelt och allt görs in-house.
Bild

Att arbeta med film består av ett flertal olika steg, och kan kännas som en djungel. Vi på Storleden hjälper er igenom hela processen. Vi skapar filmen från idé till färdigt projekt och kan göra samtliga steg in-house. Detta betyder att vi gör samtliga delar såsom: Animation, illustration, Manus, Filmning, Färgkorrigering, Grading, Klippning och Rendering. Filmen levereras för webben i h.264 codec, men kan även fås ut-renderat till TV-format. – När det kommer till själva processen ser det ut på följande sätt - Vi tar ett möte där vi diskuterar era idéer och vad ni vill ha för film. Därefter tar vi ut essensen och skapar ett koncept som presenteras för er. När detta är bestämt går vi in i produktionen som består av tre delar.

FÖR-PRODUKTION

I det här stadiet ritar vi upp ett enkelt bildmanus som vi även har gjort i skriven form. Vi går igenom bildmanuset mer er och gör mindre ändringar. Vi gör även en casting för eventuella skådespelare eller röstskådespelare, därefter går vi in i PRODUKTION.

PRODUKTION

Nu är det dags att filma eller alternativt Rita om det är en animering.

LIVE-ACTION

Detta innebär filmning, här filmar vi med en PMW 350 kamera men kan även arbeta med RED eller med BLACK MAGIC, vi har även drönare, full ljussättning samt ljud. Allt tekniskt sköts av vår eminenta kollega Bosse Lindström. Ute på inspelningsplats tar vi självfallet med oss hela teamet som består av scripta, skådespelare samt vår regissör Thorbjörn Eklund.

ANIMERING

Här arbetar vi med underbara illustratörer och animatörer som är gediget duktiga på sina områden. Vill ni ha 2D eller 3D det bestämmer ni, vi arbetar med båda metoderna.

EFTER-PRODUKTION

När ni bestämt vilken väg ni vill ta, animerad eller live-action, kommer detta klippas och mixas. Här arbetar vi i flera olika steg beroende på vad ni vill ha:

MUSIK

Skapas av vår kompositör Saša Dejanović, vill ni ha en mörk klang eller något ljust och komiskt? Musiken skräddarsys till ert projekt.

KLIPPNING & MIXNING

Samtliga bilder som har filmats eller ritats sätts ihop till en filmsekvens, samt att ljudet mixas ihop till bra nivåer tillsammans med musiken.

VISUELLA EFFEKTER

Här skapar vi Digitala visuella effekter såsom matt-painting, sky replacement, semaingless effects med mera.

FÄRGKORRIGERING

Vi går alltid igenom filmen och stabiliserar samt gör en enkel färgkorrigering.

GRADING

Vad många missar när de gör en film är själva looken på bilden. Detta är inte en färgkorrigering, som står ovan, utan detta är en genomgång och färgtonsättning av varje bild för att skapa en unik känsla. Det kan handla om att bilden ska se mer gammaldags ut, eller få en mer framtidskänsla.

MOTION-TRACKING

Har ni något CGI element som har skapats? Eller vill ni att vi skapar CGI elementet? Detta är två frågor som kan kännas tunga. CGI är datorgrafik och element som har gjorts i ett datorprogram. Med motion-tracking kan vi ta bort element från scenen som inte ska synas, eller lägga in något som vi skapat.

ROTOSCOPING

Används oftast vid scener som har haft någon form av digitala visuella effekter i bilden.

RENDERING

Vi filmar och skapar våra animationer i full HD. Detta renderas sedan ut i codecen H.264, detta är ett webbformat och det som anses vara standard. Om ni som kund vill ha ett format för TV, ordnar vi självfallet detta. Som ni har läst gör vi samtliga delar i produktionen, vilket betyder att vi kan ge er en helhetsbild vid vårt första möte. Beroende på vad ni vill ha kan vi leverera samtliga delar, där ni redan har kostnadsbilden. Om ni funderar på att göra film, tveka inte utan kontakta oss direkt.