Kristofers Drupalkurs Del 7: Användare och säkerhet

1. Installera Login Security

Googla ”Login security drupal” och ladda ner den rekommenderade 6.x versionen. Extrahera filen i drupals module folder (drupal/sites/all/modules) och installera modulen under site construction -> modules.

2. Ställ in Login Security

Gå till Login Security under site configuration. Ställ in ”Login delay base time” till 1 sekund. Sätt på ”Increase delay for each attempt”. Ställ in ”Maximum number of login failures before blocking a user” till 5 eller 10, beroende på hur många gången en användare ska misslyckas innan den blir blockerad från att försöka igen (Jag föredrar 10 då det är en störande feature för användaren om den har glömt bort sitt lösenord och har många lösenord som han/hon använder.)

3. Skala bort mer av temat

Gå till Global settings under site building och themes. Klicka ur alla saker förutom shortcut icon. Spara de nya inställningarna och gå tillbaka till main-sidan.

4. Lägga till en användare

Gå till Users under User management sedan add user. Fyll i önskade uppgifter för användaren, den här användaren ska antingen användas som 3:e-parts användare (d.v.s. användaren kan gå in och göra poster men inte ändra sidan) eller en användare med admin rättigheter. Se till att den i alla fall kan göra egna pages, det är det vi kommer använda den till.

5. Enklare Meny

Gå till Main page och klicka på edit menu, bredvid menyn. Dra upp ”page” till toppen av meny hierarkin och disabla story och create content.

Ev. Problem

När ni testar att göra pages med den nya användaren, se till att den har tillåtelse att skapa egen pages och ta bort dem och editera dem, detta ställs in under node i permissions. Håll utkik efter fler guider från webbyrå Storleden, och subscriba till vår YouTubekanal, Twitterfeed och Facebook fanpage.

Facebook.com/Storleden

Twitter.com/Storleden

Youtube.com/user/Storleden