Kristofers Drupalkurs del 4: WYSIWYG

I denna del av Storledens Drupalkurs ska vi installera moduler så vi kan använda WYSIWYG på våran sida. wysiwyg står för ”what you see is what you get” och är i princip ett enklare sätt att designa sidor. Vi ska också fixa 404/403 HTTP protokoll errors med en page redirect och sist men inte minst installera en modul som visar en banner för Internet Explorer 6 att browsern är utdaterad (GROVT UTDATERAD).

1. Installera WYSIWYG

Googla ”WYSIWYG drupal” och ladda ner den rekommenderade 6.x versionen. Extracta filen i drupals module folder (drupal/sites/all/modules) och installera modulen under site construction -> modules. Efter det gå till user management -> permissions och ge authenticated users tillåtelse att använda modulen.

2. Installera CKEditor

Börja med att Skapa mappen libraries under drupal/sites/all . gå sedan in på site configuration -> by module och hitta WYSIWYG - Profiles. Tryck på download knappen för CKEditor och ladda hem den, Extrahera sedan den filen i libraries mappen. Vid nästa kurstillfälle ska vi konfigurera detta.

3. Installera IMCE och IMCE for WYSIWYG

Googla ”imce drupal” och ladda ner den rekommenderade 6.x versionen, Googla sedan ”imce drupal wysiwyg” och gör samma sak. Extrahera filerna i drupals module folder (drupal/sites/all/modules) och installera modulerna under site construction -> modules. Efter det gå till user management -> permissions och ge authenticated users tillåtelse att använda modulen imce.

4. Fixa 404/403 Redirect

Gå in på site configuration -> error reporting och där finns det två inputs för redirects av access denied och page not found (403 and 404), ställ in önskad sida. Det smartaste man kan göra med 404 redirecten är att göra en egen 404 sida där det står att de har kommit fel, samt en länk till ”front page/startsida”.

5. Installera IE6nomore

Googla ”ie6nomore drupal” ” och ladda ner den rekommenderade 6.x versionen. Extracta filen i drupals module folder (drupal/sites/all/modules) och installera modulen under site construction -> modules.

Ev. Problem

Om CKEditor inte känns av, försäkra att libraries mappen verkligen heter libraries. Håll utkik efter fler guider från webbyrå Storleden, och subscriba till vår YouTubekanal, Twitterfeed och Facebook fanpage.

www.facebook.com/storleden

www.twitter.com/storleden

www.youtube.com/user/storleden